Eerste deel wandelnetwerk gemeente Coevorden officieel geopend

Op woensdag 22 september is het eerste gedeelte van het wandelnetwerk in de gemeente Coevorden officieel geopend. Wethouder Steven Stegen van de gemeente Coevorden, gedeputeerde van de provincie Drenthe Henk Brink en voorzitter van Recreatieschap Drenthe Robert Kleine schroefden in Gees het laatste knooppuntbordje vast. Het netwerk ligt in en om Dalen, Sleen, Oosterhesselen, Zweeloo, Gees.

Met het wandelnetwerk stippel je zelf eenvoudig je kortere of langere wandelroute uit. Het netwerk loopt vooral langs de minder bekende maar schitterende plekjes van Coevorden en leidt je langs horeca, attracties, musea en andere bezienswaardigheden. Inmiddels wordt gewerkt aan de aanleg van het netwerk in de hele gemeente Coevorden.

Coevorden wandelntwrk 1

Wethouder Steven Stegen van gemeente Coevorden: “Het wandelnetwerk met knooppunten is een grote aanwinst voor onze gemeente. Het netwerk is gerealiseerd met hulp van de lokale inwoners. Met hun kennis zijn de mooiste tracés gerealiseerd. Daarnaast zijn de dorpsommetjes, die aangelegd zijn door de dorpsbelangenverenigingen, opgenomen in het wandelnetwerk. Zo is het een lokaal gedragen netwerk geworden waar ook veel wandelaars van buiten Coevorden op afkomen.”

Henk Brink, gedeputeerde provincie Drenthe: “Onze ambitie is het wandelknooppuntennetwerk over heel Drenthe uit te rollen en Drenthe zo nog aantrekkelijker te maken als wandelprovincie. Daarom heeft de provincie een subsidie beschikbaar gesteld van € 195.000 voor het uitrollen van de vierde fase van het wandelnetwerk. Wandelaars kunnen in Drenthe terecht voor korte wandelroutes langs de mooiste paden, maar met behulp van de knooppunten ook meerdaagse tochten maken.”

Recreatieschap Drenthe ontwikkelt samen met de Drentse gemeenten en dorpsbelangenverenigingen wandelnetwerken in de hele provincie. De wandelnetwerken worden financieel mogelijk gemaakt door Provincie Drenthe, de betreffende gemeenten en Recreatieschap Drenthe.

Wandelroute plannen
Wil je wandelen via het knooppuntennetwerk? Koop dan bij één van de lokale Tourist Info kantoren een wandelkaart of plan je route hier.

Meer over het wandelnetwerk in Coevorden

 

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.