Drenthe in top 3 fietsvakanties

In 2021 ondernamen 3 miljoen Nederlanders zo’n 7,2 miljoen fietsvakanties in eigen land. Ze besteedden daarbij circa 942 miljoen euro. En dit alles met een rapportcijfer van 8,5. Opvallend is het groeiend gebruik van de Langeafstand Fietsroutes. De nieuwe aanpak voor deze LF-routes werkt. Service, gemak en beleving maakt het meerdaags fietsen toegankelijk. Alle actuele fietsvakantiecijfers staan in het rapport Kerncijfers fietsvakanties 2021-2022. Bureau Kien verrichte onderzoek in opdracht van het Landelijk Fietsplatform.

 

dwingelderveld route

Sommige Nederlanders gingen één keer per jaar op fietsvakantie; anderen meerdere keren. Van alle fietsstandplaatsvakanties die in 2021 in eigen land zijn ondernomen, had 17,6% Gelderland, 13,1% Drenthe en 10,3% Overijssel als bestemming.

Klik hier voor de Factsheet kerncijfers fietsvakanties 2021-2022 of voor het volledige Rapport kerncijfers fietsvakanties 2021-2022.

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.