Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Laatste fase wandelnetwerk Westerveld gestart

Op donderdag 9 maart 2023 startte wethouder Jacob Boonstra van gemeente Westerveld officieel de aanleg van de laatste fase van het wandelnetwerk Westerveld.

Op donderdag 9 maart 2023 startte wethouder Jacob Boonstra van gemeente Westerveld officieel de aanleg van de laatste fase van het wandelnetwerk Westerveld. Hiermee is de gemeente een stap dichter bij een volledig wandelknooppuntensysteem.

Met het wandelnetwerk stippel je zelf eenvoudig een kortere of langere wandelroute uit. Het netwerk loopt vooral langs de minder bekende, maar schitterende plekjes van Westerveld en leidt je langs horeca, musea en andere bezienswaardigheden. Het netwerk is aangesloten op de wandelnetwerken in de omliggende gemeenten.

‘Steeds meer mensen wandelen, ook in gemeente Westerveld. Het wandelnetwerk biedt niet alleen kansen voor wandelaars, maar ook voor ondernemers met een horecagelegenheid bijvoorbeeld. Als binnenkort de laatste fase is afgerond, kan er door heel gemeente Westerveld gewandeld worden via het wandelnetwerk,’ aldus wethouder Jacob Boonstra.

Binnenkort komt een nieuwe wandelkaart uit waarop het hele nieuwe netwerk staat aangegeven. Ook zal het netwerk dan online te vinden zijn.

Het wandelnetwerk Westerveld is een initiatief van gemeente Westerveld, Provincie Drenthe en Recreatieschap Drenthe.

Ga naar de inhoud