Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hybride bebording in grensgebied Drenthe-Overijsel-Friesland

In Drenthe en Friesland maken we gebruik van wandelknooppunten, maar Overijsel gebruikt keuzepunten. Hoe kunnen deze twee systemen in elkaar overlopen?

Afgelopen maandagmiddag was er een bijeenkomst over hybride bebording in de grenssteek van Drenthe-Overijsel-Friesland. Doordat er met twee verschillende systemen gewerkt wordt, kan er veel verwarring ontstaan zodra de wandelaar de grens oversteekt. Samen met een aantal routebureaus uit Overijsel en Friesland en een aantal padcoördinatoren is er maandagmiddag gekeken naar een mogelijke oplossing.

In Drenthe en Friesland kan men van knooppunt naar knooppunt wandelen. Maar zodra de wandelaar de grens oversteekt naar Overijsel verandert het systeem. Daar werken ze namelijk met keuzepunten en kleurenroutes. Men start bij een opstappunt en kiest een kleur om te wandelen, onderweg komt de wandelaar keuzepunten tegen waar hij een andere kleur kan gaan volgen om de wandeling langer te maken. 

In Drenthe komen op de panelen onderborden te hangen met een uitleg over het Overijselse systeem. Op de palen komt een Drents bord waarvan de onderste vlak(ken) oranje zijn voor de Oversijslese bewegwijzering. Onder het knooppuntbord komt een kleurenpijl te hangen voor het aangeven van de route(s). 

In Overijsel wordt er een zijbord geplaatst met de uitleg over het Drentse knooppuntensysteem. Op de palen komt onderaan de borden van Overijsel een verwijzing naar de Drentse knooppunten. 

In Drenthe
In Overijsel
Skip to content