Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hünenweg/Hondsrugpad gelanceerd

325 km wandelgrenzen verleggen met nieuwe internationale wandelroute.

Op vrijdag 12 november is de 325 km lange ‘Hünenweg’ geopend (aan Nederlandse zijde genaamd: ‘Hünenweg/Hondsrugpad’). Deze route liep voor een gedeelte al van Osnabrück tot Meppen. Maar is nu verder doorgetrokken over de Hondsrug tot aan Groningen en opgedeeld in 20 dagetappes. Hierdoor is een internationale (bewegwijzerde) lange afstandswandelroute ontstaan die een fysieke verbinding tot stand brengt tussen 2 Geoparken (het Nederlandse Geopark de Hondsrug en het Duitse Geopark TERRA.Vita).

Bewegwijzering

De initiatiefnemer voor de ontwikkeling van deze route was Geopark de Hondsrug. De route stond al beschreven op hun website maar was nog niet bewegwijzerd. Op de Hondsrug zijn gele routebordjes geplaatst die de route markeren; de informatiepanelen worden hier binnenkort aan toegevoegd.

Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide

Route

De Hanzesteden Groningen en Osnabrück worden met deze wandelroute aan elkaar verbonden. Via Borger en Exloo loopt de route naar Emmen. Langs de schaapkooi bij Weiteveen steekt de route de Duitse grens over richting Meppen. De route is ook vanuit Duitsland te starten. Het is een mooie, afwisselende route geworden voor de wandelende (inter)nationale toerist én de eigen inwoners.

Wandelen

Wandelaars kunnen de route bekijken en downloaden op de website die speciaal ontwikkeld is of kunnen de app downloaden.

Samenwerking

De Hünenweg is ontwikkeld vanuit een samenwerkingsverband tussen verschillende Duitse en Nederlandse partners: Landkreis Osnabrück, UNESCO Global Geopark De Hondsrug, Geopark TERRA.Vita, Hasetal Touristik en International Naturpark Moor.  De Hünenweg is mede mogelijk gemaakt door het INTERREG-project “UNESCO Global Geopark Cooperation DE/NL”.

Ga naar de inhoud