Terug naar Fonds

'MTB route FietsZe’ voor mensen met een beperking

FietsZe, een in 2018 opgerichte race- en mountainbikeclub, heeft het initiatief genomen om een mountainbikeroute te realiseren in de omgeving van Vledder door de terreinen van de Maatschappij van Weldadigheid, Staatsbosbeheer en Stichting Het Drentse Landschap. Met deze nieuwe mountainbikeroute biedt FietsZe een extra mogelijkheid voor mensen om te bewegen en worden ze uitgedaagd om sportief te ontspannen in de prachtige omgeving.

Onder het motto 'sporten doe je samen' is er binnen de route aandacht voor mensen met een beperking. De rode route met een lengte van 15 kilometer wordt iets breder aangelegd en zal voornamelijk, daar waar mogelijk, bestaan uit single tracks om deze route toch aantrekkelijk te maken.

 

mtb gopro herfst

Recreatieschap Drenthe verleent vanuit het Stimuleringsfonds voor recreatie en toerisme een bijdrage aan de realisatie van de mountainbikeroute voor mensen met een beperking.

De provincie Drenthe is ambitieus als het om fietsen gaat en heeft als eerste provincie het UCI Bike Regiolabel ontvangen én heeft de 5-sterren kwalificatie als fietsregio. Op deze ambitie wordt stevig ingezet, zowel beleidsmatig als in de uitvoering. Mountainbiken heeft de laatste jaren een sterke groei doorgemaakt en kan een substantiële bijdrage leveren aan de fietsambities van Drenthe. Waren er in 2006 naar schatting nog zo’n 180.000 actieve mountainbikers in Nederland, in 2016 was dit aantal gesteven naar ruim 320.000.

 

9a4a4159 marketing drenthe dag 3

De mountainbike gemeenschap heeft samen met Recreatieschap Drenthe en de Provincie Drenthe het initiatief genomen om ook het mountainbiken in de provincie een kwaliteitsimpuls te geven. Dit heeft geleid tot het plan Drenthe 5-sterren MTB-provincie. De visie geeft vijf bouwstenen: attractieve infrastructuur, toekomstbestendig beheer, promotie en branding, innovatie en ondernemerschap en natuurgericht en veiligheid. Deze bouwstenen vormen de basis voor de ontwikkeling van de mountainbikeroute in de omgeving van Vledder.

 

 

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.