Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Fonds

Elk jaar ontvangt het Recreatieschap een financiële bijdrage van de Drentse gemeenten en de gemeente Ooststellingwerf. Deze bijdragen bestaan per gemeente uit een vast bedrag en een variabele component. De variabele component is gebaseerd op het aantal toeristische overnachtingen in een gemeente. Tezamen vormen deze bijdragen het stimuleringsfonds voor recreatie en toerisme. Met dit fonds financieren wij onze eigen recreatief-toeristische projecten. Maar ook de recreatief-toeristische projecten van gemeenten of andere partijen binnen de recreatief-toeristische sector.

Doel van het fonds

De vrijetijdssector is een dynamische sector met snel veranderende omstandigheden en wensen vanuit de markt. Om in te kunnen spelen op de wensen van de hedendaagse gast, hebben de Drentse gemeenten steeds meer behoefte aan een flexibel, financieel speelveld waarmee zij snel kunnen inspelen op nieuwe ontwikkelingen binnen de recreatief-toeristische sector. Het stimuleringsfonds voor recreatie en toerisme maakt dit mogelijk doordat wij hiermee snel en efficiënt financiële middelen beschikbaar kunnen stellen.

Effectief

Met ons stimuleringsfonds voor recreatie en toerisme hebben wij menig recreatief-toeristisch project sluitend kunnen maken waarvan de financiële middelen anders ontoereikend waren. Ook generen wij andere subsidiegelden waarmee we samen met een financiële bijdrage uit ons fonds, nieuwe projecten kunnen financieren.

Projectmultiplier

De afgelopen 5 jaar ontvingen we € 1.287.802,- aan fondsgeld van de gemeenten. Daarmee is € 8.000.000,- aan projecten gerealiseerd. Met een multiplier van 7 een fantastisch resultaat dus!

Voorwaarden

Recreatieschap Drenthe toetst een aanvraag voor een financiële bijdrage uit ons fonds voor recreatie en toerisme aan een aantal voorwaarden. Deze zijn onder andere:

Participatie in actuele projecten

Grote boomhut

Afgerond – Boomhut XXL

Met het televisieprogramma Boomhut XXL wordt Drenthe voor het voetlicht gebracht voor een breed, landelijk publiek.
Man en vrouw op een weg kijkend in de camera

Afgerond – Op weg: Hunebed Highway

In de vierdelige tv-serie gaat presentatrice Carrie ten Napel, samen met vader Evert ten Napel, langs verschillende dorpen aan de N34.
Kanosteiger aan de Hunze

Afgerond – Kanosteigers de Hunze

De nieuwe kanosteigers in de Hunze bieden kanovaarders makkelijke in- en uitstapplaatsen.
Poppetjes in de kleuren van de Duitse vlag

Afgerond – Netzwerk: ondernemers voor ondernemers

Vlak over de grens in Duitsland wonen veel potentiële gasten die we graag kennis willen laten maken met Drenthe.
Hyacint met een bordje 'welkom'

Afgerond – Gastheerschapscursus gemeente Coevorden

In het voorjaar 2019 hebben we een gastheerschapcursus voor ondernemers in de toeristisch-recreatieve sector ontwikkeld.
Skip to content