Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Realisatie streekpad ‘Het Stellingenpad’

Het Stellingenpad wordt een 223 kilometer lang pad dat de geschiedenis van de Stellingwerven volgt en de mooie en stille plekken in het landschap opzoekt.

Stichting Vrijstaat de Stellingen heeft samen met vele vrijwilligers, ondernemers, gemeenten en organisaties het nieuwe LAW/Streekpad ‘het Stellingenpad’ gerealiseerd. De aanleiding voor het idee van het Stellingenpad is gelegen in het 500-jarig bestaan van de twee gemeenten Oost- en Weststellingwerf.

Recreatieschap Drenthe heeft vanuit het Stimuleringsfonds voor recreatie en toerisme een bijdrage geleverd aan de realisatie van het Stellingenpad.

Het Stellingenpad is bijna 250 kilometer lang en bestaat uit 13 etappes. De route loopt van Appelscha door het Drents-Friese Wold via Wilhelminaoord naar Steenwijk, vervolgens via Wanneperveen naar Vollenhove, Blokzijl, Ossenzijl, Paasloo, De Blesse, De Hoeve, Zandhuizen, Oldeberkoop, Delleboersterheide, Makkinga, Oosterwolde, Blauwe Bos, Stroomdal van de Slokkert via Fochtelooërveen en Ravenswoud terug naar Appelscha. 

Stellingenpad op een kaart
Ga naar de inhoud