Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Merkactivatieplan Stichting Kop van Drenthe

Stichting Kop van Drenthe ontwikkelt een kaart met de TOP 10 routes in het gebied en een GEOTOUR.

Stichting Kop van Drenthe wil in 2021 een wandelkaart en/of fietskaart of boekje ontwikkelen met daarin de TOP 10 aan routes van het gebied. De routes worden opgevoerd in de database van Marketing Drenthe en een TOP 10 uit te geven op papier. Er is nog altijd veel behoefte aan routes op papier. Een deel van de routes heeft een link met de TOP 7 verhalen die worden uitgelicht.

Geocaching

Daarnaast ontwikkelt Stichting Kop van Drenthe een GEOTOUR. Deze GEOTOUR is op basis van geocaching. Uit onderzoek is gebleken dat geocaching enorm upcoming als besteding van vrije tijd (door gast). Bij de ontwikkeling van de route moet gedacht worden aan het samenstellen van de caches per verhaal – circa 10 caches per verhaal, het verbinden van de verhalen caches door de regio, het opzetten van de daadwerkelijke caches (moeilijkheidsgraad/ activiteit). Een groep vrijwilligers gaat een deel in de uitvoering op zich nemen. Lokale ondernemers kunnen ook aanhaken bij de GEOTOUR door in bepaalde caches een promo item te plaatsen/aanbieding te doen.

Langer verblijf
Logo Kop van Drenthe

De bedoeling van een GEOTOUR is om gasten langer in het gebied te laten verblijven. De geocaches kunnen worden gevonden op verschillende manieren:

  1. De gast kan lopend en het in meerdere dagen doen.
  2. De gast kan op de fiets gaan.
  3. De gast kan het met de auto gaan doen.


Recreatieschap Drenthe verleent vanuit het Stimuleringsfonds voor recreatie en toerisme een bijdrage aan deze projecten van Stichting Kop van Drenthe.

Ga naar de inhoud