Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Afgerond – Boomhut XXL

Met het televisieprogramma Boomhut XXL wordt Drenthe voor het voetlicht gebracht voor een breed, landelijk publiek.

Drenthe door middel van stoere verblijfsrecreatie voor het voetlicht brengen voor een breed, landelijk publiek. Dat is het doel van het project Boomhut XXL. Ook wil het project aantonen dat de Drentse natuur actief en op een bijzondere manier beleefd kan worden. Het project dient als voorbeeldproject voor de stakeholders recreatie en toerisme binnen Drenthe. Het laat namelijk zien dat het mogelijk is natuur en economie op een duurzame en innovatieve manier samen te laten gaan.

Aanleiding

In 2017 hebben de commerciële omroep SBS6 en productiemaatschappij Tuvula Media de samenwerking gezocht. Het resultaat van deze samenwerking leverde een televisieprogramma op van vier afleveringen op primetime zondagavond in januari 2018. Hierin streden vijf creatieve teams tegen elkaar met als inzet de meest bijzondere boomhut van Nederland te bouwen. Dit in vijf verschillende gemeenten in Drenthe en op de volgende vijf campings: camping De Reeënwissel, camping Diever, camping Torentjeshoek, Landclubcamping Ruinen en camping De Westerbergen. In dit project werkten de gemeenten De Wolden, Westerveld en Midden-Drenthe samen met de provincie Drenthe, Marketing Drenthe, Recreatieschap Drenthe en de vijf recreatieondernemers.

Grote boomhut
Boomhut met mensen
Resultaat

De mooiste Boomhut XXL bleek op camping De Reeënwissel gebouwd te zijn. Geweldige publiciteit voor deze en de andere recreatieondernemers. Zij hebben veel extra boekingen ontvangen. Maar daarnaast heeft dit project heel Drenthe in de spotlights gezet. Bijvoorbeeld recreatiebedrijven met boomhutten die niet deelnamen aan het programma. Zij zagen namelijk ook een toename van het aantal boekingen.

Vervolg

In 2019 volgt een 2e serie televisie-uitzendingen. In de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn en De Wolden. Dit keer met de volgende ondernemers: camping Drouwenerzand, camping Tolhek, Outdoorbedrijf Joy-time en camping d’Olde Kamp. Het programma heet nu: De Boomhut Battle. Deze keer zendt de publieke omroep (EO) het programma uit op de zaterdagavond om 19.30 uur.

Projectleider: provincie Drenthe

Participanten: gemeenten De Wolden, Westerveld, Midden-Drenthe, Marketing Drenthe, Recreatieschap Drenthe, camping De Reeënwissel, camping Diever, camping Torentjeshoek. Landclubcamping Ruinen en camping De Westerbergen.

Looptijd: t/m januari 2018

Skip to content