Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Expertteam Dagrecreatie, Groepensector & Hotels (DGH)

Bent u ondernemer in Drenthe met een bedrijf in de sectoren Dagrecreatie, Groepen of Hotels en heeft u behoefte om te reflecteren met experts?

Bent u ondernemer in Drenthe met een bedrijf in de sectoren Dagrecreatie, Groepen of Hotels en heeft u behoefte om te reflecteren met experts? Gaat het goed met uw bedrijf en bent u benieuwd of het nog beter kan? Zijn er uitdagingen waarover u inhoudelijk wilt sparren? Wilt u onderzoeken hoe uw bedrijf meer toekomstbestendig kan zijn? Heeft u behoefte aan feedback op nieuwe plannen? Meld u dan aan voor een bezoek van Expertteam DGH!

Onafhankelijk advies van een team van experts

De unieke kracht van Expertteam DGH is het op maat samengestelde, multidisciplinaire team van experts. Wij kijken onafhankelijk en met een frisse blik met u mee naar uw bedrijf. Door de gelijktijdige inzet van verschillende expertises in één sessie, is het team in staat heel snel tot de kern van de zaak te komen. De experts denken ieder vanuit hun eigen vakgebied met u mee over de vraagstukken die voorliggen. Deze werkwijze levert snel nieuwe inzichten en concrete adviezen op. Het team kijkt breed naar alle aspecten van uw bedrijf en beantwoordt bijvoorbeeld vragen als:

 • Wat gaat goed en wat kan beter?
 • Waar liggen kansen om ons bedrijf te laten groeien?
 • Wat hebben veel ideeën voor de toekomst van ons bedrijf, maar vinden het moeilijk om te kiezen. Hoe komen we tot een goede keuze?
 • Hoe kunnen we ons bedrijf meer toekomstbestendig maken?
 • Etc.

Coaching

Waar de expertsessie vooral inzichtgevend is, gaat u tijdens het coachingstraject samen met een coach concreet aan de slag met de bevindingen en adviezen die tijdens de sessie aan bod zijn gekomen.

Experts en coaches Wij werken met ca. 25 ervaren experts en coaches. Zij hebben allemaal hun sporen verdiend binnen hun vakgebied en beschikken over ruime kennis van de sector. Het team bestaat uit experts op onder andere de volgende vakgebieden: conceptontwikkeling, bedrijfsvoering, financiën, doelgroepen, marketing, gastheerschap, terreininrichting, concepting, organisatie, duurzaamheid, ondernemerschap, horeca, bedrijfsoverdracht. Voor elk bedrijf wordt een team op maat samengesteld aan de hand van de vraagstukken die voorliggen. Natuurlijk gaat het team zeer zorgvuldig en vertrouwelijk met uw bedrijfsinformatie en plannen om.

Inhoud van het traject

De inzet van Expertteam DGH bestaat uit:

 • Een vrijblijvend intakegesprek met de projectcoördinator.
 • Voorbereiding van de expertsessie middels het aanleveren van relevante bedrijfsinformatie en het samenstellen van het expertteam op maat.
 • Een expertsessie in de vorm van een bedrijfsbezoek van ca. 5 uur, waarbij de experts zich buigen over het vraagstuk van uw bedrijf. Van deze sessie wordt een verslag gemaakt, waarin u de bevindingen en de adviezen van het team kunt teruglezen. Het uitgebrachte advies is de basis voor de coaching die op de expertsessie kan volgen.
 • Coaching gedurende max. 40 uur met een doorlooptijd van maximaal 1 jaar*.

Voor wie?

U kunt deelnemen als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

✔ U bent ondernemer in een van de sectoren Dagrecreatie, Groepensector of Hotels in Drenthe;
✔ U heeft een concrete vraag over de toekomstvisie, bedrijfsstrategie, bedrijfsvoering en/of de financiële situatie van uw bedrijf;
✔ U heeft behoefte aan een frisse blik op uw bedrijf;
✔ Het is mogelijk om met uw bedrijf minimaal één ondernemersinkomen te verdienen ;
✔ U staat open voor advies en feedback van de experts;
✔ U bent enthousiast om met adviezen aan de slag te gaan.

Indien u een camping of vakantiepark heeft kunt u zich wenden tot Vitale Vakantieparken Drenthe.

Gezin op de camping bij een bungalow.

Kosten

Dankzij de financiële steun van Provincie Drenthe en Recreatieschap Drenthe vraagt de inzet van Expertteam DGH een beperkte financiële investering van u. Uw investering bestaat uit een eigen bijdrage en natuurlijk uit tijd.

Eigen bijdrage:

 • Bruto omzet tot € 100.000 -> Eigen bijdrage € 500,00 excl. btw
 • Bruto omzet € 100.000 – 500.000 -> Eigen bijdrage € 1000,00 excl. btw
 • Bruto omzet > € 500.000 -> Eigen bijdrage € 1500,00 excl. btw

Ervaringen

De werkwijze met een multidisciplinair expertteam wordt al sinds 2014 succesvol ingezet in de sector. Inmiddels hebben meer dan 70 bedrijven deelgenomen.

Bekijk het RET Magazine voor tips van de experts en ervaringen van ondernemers met deze werkwijze.

Aanmelden

U kunt zich per mail aanmelden bij info@recreatieschapdrenthe.nl t.a.v. Expertteam DGH. Zodra wij uw aanmelding hebben ontvangen, neemt project-coordinator Sylvia Jansen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Meer weten?

Heeft u vragen over Expertteam DGH dan kunt u contact opnemen met:

Sylvia Jansen-Jobse – Projectcoördinator – Tel: 06-22091633

Doel van het Expertteam DGH

Met project Expertteam DGH beogen Provincie Drenthe, Recreatieschap Drenthe, RECRON-HISWA, Koninklijke Horeca Nederland en Rabobank een extra impuls te geven aan de stabiliteit van de bedrijven in de sectoren Dagrecreatie, Groepensector & Hotels. Naast het oplossen van problemen op individueel bedrijfsniveau wordt hiermee tevens een kwaliteitsimpuls aan het de toeristisch/recreatieve aanbod van Drenthe gegeven. Daarmee heeft het project een positief effect op het gezond en aantrekkelijk maken van de sector in Drenthe als geheel.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Drenthe en Recreatieschap Drenthe.

Logo Provincie Drenthe
Ga naar de inhoud