Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Excursie gemeenteambtenaren naar Gelderland en Noord-Brabant

Jaarlijks organiseert het Recreatieschap Drenthe een inspiratietour voor gemeenteambtenaren Recreatie en Toerisme

Eens per jaar organiseert het Recreatieschap Drenthe voor de toeristische ambtenaren uit Drenthe en Ooststellingwerf een inspiratietour. Het  doel van de deze tour is om de ambtenaren te inspireren met nieuwe ideeën en concepten die ze op een later tijdstip kunnen gebruiken bij gesprekken met ondernemers, raadsleden en wethouders. Verder zorgt de dag er ook voor dat  je tijdens de reis je collega ambtenaren beter leert kennen en de mogelijkheid hebt om actuele zaken met elkaar te bespreken. 

Als eerste stop brachten we een bezoek aan Cuber Veluwe. Bij dit vakantiepark gaat alles digitaal. Van inchecken tot het melden van storingen en van het krijgen van tips voor uitjes tot het regelen van een yogales. Een park prachtig in de natuur waarbij werd ingespeeld op de consument die wat meer te besteden heeft.

Daarna brachten we een bezoek aan Billy Bird Hemelrijk. Het merk BillyBird krijgt een steeds prominentere plek in de Nederlandse pretparkwereld. Wat in 1986 begon als een simpele recreatieplas in het Noord-Brabantse Volkel, is uitgegroeid tot een familiepretpark met 87.000 abonnementhouders en meerdere originele attracties. Bovendien bestaat er tegenwoordig een tweede vestiging in Limburg. En de toekomstplannen zijn ambitieus. Wellicht is een uitbreiding naar Drenthe een optie….

Daarna waren we te gast bij camping De Bergen in Wanroij. Een camping die 15 jaar geleden erg verloederd was en is overgenomen door Eldorado Parken. Sinds die tijd is er weer volop geïnvesteerd in het park en neemt de kwaliteit weer toe. Ook zit er de laatste jaren weer een groei in het aantal bezoekers. In plaats van het investeren van grote bedragen in dure attracties willen we juist het terrein waar water, strand, bos en natuur aanwezig zijn optimaal en slim inrichten met fysiek actieve en originele speelelementen.  Ook de camping zal de komende jaren groeien naar maar liefst 1000 plaatsen.

Tot slot brachten we een bezoek aan het boetiekhotel en het vakantiepark Buitenplaats Beekhuizen. Dit kleinschalige ‘glamping-only’ vakantiepark biedt het hele jaar door de mogelijkheid om comfortabel te overnachten in Lodgetenten, Pods of nieuwe Forest Cabins, allemaal mét privé-sanitair. Het boetiek hotel is een architectonische eyecatcher, waar gasten kunnen genieten van rust met een hoog comfort.

Ga naar de inhoud