Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Eerste knooppuntpaal geplaatst laatste fase wandelnetwerk De Wolden

Op 10 november heeft Johan van den Berg in Echten de eerste knooppuntpaal geplaatst van het nieuw te realiseren wandelnetwerk.

Op dinsdagochtend 10 november heeft Johan van den Berg, namens de werkgroep Wandelknooppunten De Wolden fase 3, in Echten de eerste knooppuntpaal geplaatst van het nieuw te realiseren wandelnetwerk. Dit nieuwe netwerk wordt aangelegd in de volgende dorpen en omgeving: Ruinen, Echten, Ruinerwold, Berghuizen en Ansen. In de overige delen van gemeente De Wolden ligt het netwerk al; deze fase is het sluitstuk van het te realiseren wandelknooppuntennetwerk in de gehele gemeente De Wolden.

Johan van den Berg heeft destijds het initiatief genomen om de laatste fase van het wandelnetwerk in De Wolden te realiseren. Er is vervolgens een werkgroep opgericht waarin ook vrijwilligers van voormalige VTRB Ruinen, VTRB Ruinerwold en Huus met de Belle vertegenwoordigd zijn. Binnen de werkgroep zijn, in overleg met de grondeigenaren en de belangenorganisaties, de tracés van het wandelnetwerk bepaald. Recreatieschap Drenthe is gevraagd het bestek te maken en de routeborden en palen te plaatsen.

Gemeente De Wolden, provincie Drenthe, stichting Ruinen 1865 en Recreatieschap Drenthe hebben subsidie verleend om het wandelnetwerk mogelijk te maken maar bestuurders van deze organisaties konden vanwege de corona-maatregelen helaas niet aanwezig zijn bij de plaatsing van de knooppuntpaal. Toch wilde Johan van den Berg namens de werkgroep aandacht voor de start van de aanleg van het wandelnetwerk: “De vrijwilligers hebben met plezier vele vrije uren gestoken in de realisatie van het laatste deel van het wandelnetwerk in De Wolden; we hebben met elkaar een mooi tracé ontwikkeld waar we erg trots op zijn; allemaal met het doel om eigen inwoners en toeristen te laten genieten van de mooie omgeving hier.”

Via het wandelnetwerk kunnen wandelaars op eenvoudige wijze zelf een kortere of langere wandelroute op maat uitstippelen. Het netwerk leidt de wandelaar bovendien langs de minder bekende maar mooiste plekjes van De Wolden. Als het netwerk straks gereed is dan zal een grootse opening met vrijwilligers en bestuurders plaatsvinden.

Meer wandelnetwerken

Recreatieschap Drenthe ontwikkelt samen met de Drentse gemeenten en lokale dorpsbelangenverenigingen wandelnetwerken. In gemeenten De Wolden, Coevorden, Westerveld, Midden-Drenthe en Emmen liggen al wandelnetwerken. In gemeenten Borger-Odoorn, Noordenveld en Meppel is het wandelnetwerk in ontwikkeling. De wandelnetwerken worden financieel mogelijk gemaakt door provincie Drenthe, de betreffende gemeenten en Recreatieschap Drenthe.

Wandelroute plannen

Kaarten van het wandelnetwerk De Wolden zijn binnenkort verkrijgbaar bij de lokale Tourist Info kantoren. Digitaal een route uitstippelen kan ook via: https://www.wandelnet.nl/wandelrouteplanner.

Ga naar de inhoud