Compilatie Recreatiecongres 2018

Op 6 december jl. hielden wij ons jaarlijkse Recreatiecongres. Het thema was investeren in Drenthe. Met ruim 250 deelnemers was het congres ook dit jaar weer goed bezocht door recreatief-toeristisch Drenthe en Ooststellingwerf.

Theater De Kimme

In het filmpje ziet u een compilatie van het congres. De foto's van het congres kunt u hier bekijken.

Op een bijzondere en onbekende locatie ontvingen wij onze gasten: theater De Kimme te Zuidlaren. De Kimme heeft een sfeervolle theaterzaal en is gelegen in een mooie parkachtige omgeving op Lentis terrein. Naast de grote zaal heeft De Kimme een aantal kleinere zalen waar we terecht konden met onze workshops en presentaties van het ochtendprogramma. Met als toegift het even verderop gelegen kerkje wat wel een heel bijzondere sfeer bood aan de workshops.

Ochtendprogramma

In het eerste deel van de ochtend hadden de congresgangers de keuze uit diverse workshops en presentaties. Yvonne Cornax van Marketing Drenthe gaf inzicht in de nieuwe leisure leefstijlen.

Naar leefstijlvinder

Booking.com bracht de deelnemers op de hoogte van de laatste trends en verschuivingen; boeken op het laatste moment zet door en er vindt een verschuiving plaats van stedelijke beleving naar verborgen parels. Lees hier de presentatie van Booking.com.

De kerk bood een bijzonder podium voor de workshop transformeren van Vitale Vakantieparken. De vele ondernemers gingen in gesprek met Gerben Rouwenhorst.

Bekijk transformeren

Tweede ronde

Ook in het tweede deel van de ochtend was het moeilijk kiezen uit de interessante workshops en presentaties. Gijsbregt Brouwer van Kenniscentrum Events gaven wij de gelegenheid tijdens ons congres te vertellen over de nieuwste trends op het gebied van evenementen, festivals en recreatieconcepten. Bekijk hier zijn presentatie.

De workshop excelleren van Vitale Vakantieparken was ook in de kerk. Merlijn Pietersma was dit keer de gespreksleider.

Bekijk excelleren

Jos Klerx, sectorspecialist van de Rabobank liet zien dat grenzen vervagen, niets lijkt meer wat het was. Dit vraagt andere investeringen en een korte terugverdientijd. Bekijk hier zijn presentatie.

5 2 Rabobank bewerkt

 

Middagprogramma

Na de lunch werd iedereen welkom geheten door Eric van Oosterhout burgemeester gemeente Emmen, tot onze vreugde onze dagvoorzitter van het middagprogramma. Dit deed hij met verve en de nodige humor.

Gedeputeerde Henk Brink complimenteerde alle betrokkenen binnen de recreatief-toeristische sector voor de inzet om van Drenthe de vrijetijdsprovincie van Nederland te maken. Deze inzet werpt zijn vruchten af. De cijfers laten namelijk een stijgende lijn zien.

8 5 opening middag

Jan ten Kate voorzitter Recreatieschap Drenthe, presenteerde deze cijfers met het nieuwe Ecorys-rapport waaruit blijkt dat de Drentse vrijetijdseconomie goed is voor een omzet van 1,1 miljard euro.

Bekijk Ecorys rapport

De meest markante horecaondernemer van 2018 Harrie de Jong van Hotel Brinkzicht en restaurant en bowlingcentrum Het Meer, werd in het zonnetje gezet en de TaskForce Vitale Vakantieparken gepresenteerd. En we bedankten onze voorzitter Jan ten Kate voor zijn inzet voor het Recreatieschap en Drenthe en wensten hem veel succes toe als wethouder in Hardenberg.

Nu was het de beurt aan de sprekers. Marc van Eck van Business Openers beet de spits af met: hoe zetten we Drenthe op de kaart? Ook introduceerde hij het begrip 'de hartelijke Drent'.

Milo Berlijn van TrainMark stelde dat gastvrijheid niet is te leren maar wel af te leren of te adopteren. 'Aardigheid en glimlachen loont', zei hij.

Presentatie Milo Berlijn

Sjoerd Scholte van Rabobank plaatste het publiek voor de uitdagingen van de Leisure Valley Drenthe. En liet ons zien dat Together Everyone Achieves More (TEAM). Bekijk hier zijn presentatie.

IMG 1935 bewerkt

Tot slot werd er veel gelachen om Jos Burgers, schrijver van onder andere het boek: Eén fan per dag. Maak ambassadeurs van je klanten en creëer zo fans. Beloon ze onverwacht en het zijn verkopers die u niets kosten. En hij liet ons zien dat de Wet van Snuf werkt. De aantekeningen van Jos Burgers kunt u hier bekijken.

 

 

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.