Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Canadian Trails officieel geopend

De wandelroute van 150 kilometer dwars door Drenthe volgt de voetsporen van de Canadese bevrijders.

Woensdag 28 juni is de Canadian Trail officieel geopend. Deze wandelroute van 150 kilometer dwars door Drenthe volgt de voetsporen van de Canadese bevrijders.

De wandelroute komt bij Zuidwolde Drenthe binnen en verlaat de provincie weer bij Zuidlaren. De route loopt zoveel mogelijk over het Drentse wandelnetwerk en gaat onder andere via Meppel naar Havelte en van Zuidwolde naar Zuidlaren. Naast de route zelf zijn er ook vier rondwandelingen: een rondje Meppel (5 km), een rondje Hoogeveen – Pesse (10 km), een rondje Hooghalen – Grolloo (20 km) en een rondje Assen (10 km).  

Tijdens het lopen van deze route(s) kan je de 50 bijbehorende verhalen lezen in de app van Liberation Route Europe. Dit kan in het Nederlands, maar ook in het Engels en Duits. De verhalen leiden je langs meer dan 60 locaties die samen het militaire verhaal vertellen. Andere onderwerpen die aan bod komen zijn de betrokkenheid van het verzet bij de bevrijding, de collaboratie, onderduik en nog veel meer.

Recreatieschap Drenthe heeft in samenwerking met Liberation Route Europe de routes samengesteld op basis van de locaties en bijbehorende verhalen. De routes lopen zoveel mogelijk over het Drentse wandelnetwerk.

Ga naar de inhoud