Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

‘Beleefroutes’ in het Holtingerveld

Het Holtingerveld is een belevingsroute rijker: volg het kabouterspoor.

Vanaf de Toegangspoort Holtingerveld (Helomaweg 18, Havelte) leiden drie thematische en bewegwijzerde routes het gebied in, waaronder ook de flardenroute en, sinds kort, het kabouterspoor. Kabouters, dieren en paddenstoelen wachten hier de allerkleinsten op voor een bijzondere speurtocht. Een boekje met opdrachten is verkrijgbaar bij de Oerbrasserie.

De ‘beleefroutes’ zijn een mooie manier om het Holtingerveld, een Natura2000-gebied, breder onder de aandacht te brengen. Recreatieschap Drenthe gaf een bijdrage voor de ‘beleefroutes’ uit haar stimuleringsfonds.

Holtingerveld

Nederland heeft zo’n twintig Nationale Parken. In de parken zijn alle bijzonderheden van de Nederlandse natuur terug te vinden: duinen, bossen, heide, laagveen, getijdennatuur, beekdalen, vennen en nog veel meer. Gezamenlijk beslaan de parken zo’n 120.000 hectare, dat is bijna 3% van Nederland. Het Holtingerveld is geen Nationaal Park, maar vormt samen met de Nationale Parken Dwingelderveld en Drents-Friese Wold het natuur- en cultuurlandschap van de Drents-Friese grensstreek.

Maandag 13 juli 2020 besteedde Dagblad van het Noorden aandacht aan de ‘beleefroutes’.

Previous slide
Next slide
Ga naar de inhoud