Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Bas Luinge nieuwe voorzitter Recreatieschap Drenthe

Het Algemeen Bestuur van Recreatieschap Drenthe heeft Bas Luinge verkozen tot nieuwe voorzitter.

Het Algemeen Bestuur van Recreatieschap Drenthe heeft Bas Luinge tijdens de vergadering van 7 juli verkozen tot nieuwe voorzitter. Daarmee neemt hij het stokje over van Robert Kleine, voormalig wethouder van de gemeente Emmen.

Bas Luinge is sinds 2018 wethouder bij de gemeente Aa en Hunze en heeft onder andere recreatie en toerisme in zijn portefeuille. Hij was de afgelopen 4 jaar al lid van het Algemeen Bestuur van Recreatieschap Drenthe, maar zal nu de functie van voorzitter vervullen.

Bas Luinge: ‘De recreatiesector is belangrijk voor toeristen én inwoners. Het beïnvloedt de leefbaarheid van ons gebied, zorgt voor economisch spin off en vergroot de trots van de samenleving op de eigen leefomgeving. Recreatieschap Drenthe is hét samenwerkingsverband van de Drentse gemeenten en de Friese gemeente Ooststellingwerf op het gebied van Recreatie en Toerisme. Door samen te werken bevorderen we kennisdeling en kunnen we Drenthe-breed initiatieven ontwikkelen.’

Verkozen leden Dagelijks Bestuur

In dezelfde vergadering zijn Gerrie Hempen (gemeente de Wolden), Jeroen Westendorp (gemeente Hoogeveen) en Jos Darwinkel (gemeente Noordenveld) gekozen tot lid van het Dagelijks Bestuur van Recreatieschap Drenthe.

Ga naar de inhoud