Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

ANWB onderzoekt kwaliteit recreatief fietsen

ANWB onderzoekt hoe recreatieve fietsers hun fietstochten ervaren. Meedoen aan de vragenlijst kan tot 30 september.

Nederlanders zijn in de afgelopen 5 jaar een stuk meer gaan fietsen en kiezen daarbij steeds vaker voor een e-bike. In 2020 werden gemiddeld 254 recreatieve fietskilometers per persoon afgelegd. Dat is 30% meer dan het jaar daarvoor. De ANWB onderzoekt hoe deze kilometers worden ervaren. Iedereen die wel eens een fietstocht maakt, kan meedoen aan het ANWB-fietsonderzoek. De vragenlijst is te vinden op www.anwb.nl/onderzoek-recreatief-fietsen. Invullen kan tot 30 september.

Fietsen is gezond en leuk, en voor een mooie fietstocht valt er genoeg te kiezen. Maar het is op de paden ook heel druk en daardoor minder veilig geworden. De ervaringen van fietsers kunnen worden gebruikt om zowel de beleving als de veiligheid op de paden te verbeteren. De uitkomsten van het onderzoek worden dit najaar met iedere provincie gedeeld.

In 2016 deed de ANWB ook al onderzoek naar de wensen en behoeften van recreatieve fietsers. Meer dan 11.000 fietsers deden toen aan dit onderzoek mee. Het wegdek, plekken om te pauzeren en bewegwijzering vormden de belangrijkste verbeterpunten.

De ANWB werkt samen met de Fietsersbond, NTFU en het Landelijk Fietsplatform om het recreatief fietsen in Nederland te verbeteren. Daarom vragen deze organisaties ook aan hun leden en achterban om de vragenlijst in te vullen. Zo krijgen we een goed en volledig beeld van de meningen van alle fietsers. De resultaten van dit onderzoek tellen tevens mee bij het bepalen van de Fietsregio 2022, een benchmark van het Landelijk Fietsplatform.

Skip to content