Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Aanleg nieuw wandelnetwerk in gemeente Emmen

In gemeente Emmen werd op 29 september het eerste routepaaltje geslagen. Het begin van een wandelnetwerk die wandelroutes in dorpen, wijken en verschillende natuurgebieden met elkaar verbindt. In het najaar is het wandelnetwerk helemaal klaar voor gebruik.

Aanleg nieuw wandelnetwerk in gemeente Emmen

In de gemeente Emmen wordt een nieuw wandelnetwerk aangelegd die wandelroutes in de dorpen en wijken en in verschillende natuurgebieden met elkaar gaat verbinden. Het eerste routepaaltje werd gisteren geslagen door kinderburgemeester Kirsten Alting en wethouder Pascal Schrik, in aanwezigheid van gedeputeerde Willemien Meeuwissen en de Kinderraad van Emmer-Compascuum. De komende periode wordt het wandelnetwerk verder uitgebreid en in het najaar is het helemaal klaar voor gebruik.

Provincie Drenthe en gemeente Emmen hebben het Recreatieschap Drenthe gevraagd het wandelnetwerk te ontwikkelen, samen met de Erkende Overleg Partners van de verschillende dorpen en wijken. Bestaande wijk- en dorpsommetjes worden zoveel mogelijk in het netwerk opgenomen. Het wandelnetwerk sluit aan op de netwerken van de omliggende gemeenten en het al bestaande knooppuntennetwerk in Bargerveen en omgeving. Straks is de hele gemeente voorzien van een wandelnetwerk en kan iedereen via deze knooppunten eenvoudig een korte of langere wandelroute uitstippelen. “Het wandelknooppuntennetwerk is een mooie manier om onze prachtige gemeente te ontdekken en te beleven”, zegt wethouder Pascal Schrik. “Zowel voor toeristen als voor onze eigen inwoners. Onze gemeente heeft veel ruimte, natuur en mogelijkheden om te wandelen. En het is natuurlijk goed en gezellig om samen een wandeling te gaan maken en in beweging te zijn.” Het wandelnetwerk wordt in zijn geheel in het najaar opgeleverd. Daarna zorgt het Recreatieschap Drenthe voor beheer en onderhoud.

Op de foto gedeputeerde Willemien Meeuwissen, kinderburgemeester Kirsten Alting en wethouder Pascal Schrik. Foto: Gemeente Emmen

Aanleg nieuw wandelnetwerk in gemeente Emmen

Ga naar de inhoud