Weldadig fietsrondje langs kolonie-erfgoed van 3 provinciën

Welkom Toen  -  Welkom Nu

Het kolonie-erfgoed rond Willemsoord (OV), Frederiksoord (DR) en Noordwolde (FR) is nu met de bewegwijzerde fietsroute Weldadig Rondje verbonden. De 36 kilometer lange route staat daarbij weergegeven op een nieuwe gebiedskaart met informatie over de bijzondere gebouwen en landschappen die de fietsers onderweg tegenkomen. 

Donderdag 13 juli werd de route feestelijk geopend door Drents gedeputeerde Henk Brink en de (vertrekkende) directeur van de Maatschappij van Weldadigheid Jan Mensink. Ze plaatsten het eerste Proefkolonie-portret langs het Weldadig Fietsrondje. Dit portret, deel van een serie, is gemaakt door kunstenaar Wouter Jansen van Kunst in Kolderveen (KiK).  

Arjan Stroeve van Stichting Weldadig Oord presenteerde de nieuwe gebiedskaart. Dick Dijkstra van het Recreatieschap Drenthe gaf een toelichting op de nieuwe fietsroute. 

 

De route is een initiatief van de Stichting Weldadig Oord, uitgevoerd door Marketing Oost en het Recreatieschap Drenthe en gefinancierd door gemeente Steenwijkerland en de provincie Drenthe. 

 

 

Ga naar boven
Privacyverkaring Recreatieschap Drenthe mei 2018
Copyright 2017 Recreatieschap Drenthe